Your Cart

Verzending 1-2 werkdagen

Gratis verzenden NL v.a. €40

Altijd een extraatje bij je bestelling

Onze 3 tips om jouw kind te laten toveren (met verf)!

Kleuren mengen, magisch als het goed lukt en een drama als je niet precies snapt hoe het moet. Gelukkig weten we bij Juulz alles van het mengen van kleuren, Julia mengt namelijk alle kleuren voor onze illustraties zelf! Graag leren we je door middel van deze blog wat meer over de magie van kleuren zodat jij met je kleintje zelf ook aan de slag kan en hij/zij kennis kan laten maken met de wondere wereld van kleur!

Tip 1: Leer de primaire kleuren

Waar te beginnen? Onze tip, begin met de basis. Leer je kindje de primaire kleuren. Rood, geel en blauw. Dit is meteen lekker overzichtelijk, wel zo fijn! Deze primaire kleuren zijn extra speciaal want deze kun je niet mengen. Maar met deze drie wonder kleuren tover je eenvoudig allerlei nieuwe kleuren! Is dat niet magisch?

Tip 2: Meng de primaire kleuren tot prachtige nieuwe creaties

Natuurlijk zijn rood, geel en blauw prachtig maar we kunnen er nog veel meer moois van maken! Om je kleintje een handje te helpen heeft Julia een prachtige template gemaakt. Deze is te downloaden via de knop hieronder. Hiermee kun je samen met je kindje eenvoudig aan de slag om de mooiste kleuren te mengen. Het toffe is dat het mengen van kleuren bijna voelt als toveren! Eerst had je nog twee losse kleuren, rood en geel, en na een paar magische rondjes met de kwast zie je langzaam oranje verschijnen! Moet je nagaan hoe gaaf dat eruit ziet als je dat nog nooit eerder hebt gezien 😉 Onze proefkonijntjes Mats en Fayen, de kindjes van Julia, waren er in ieder geval erg van onder de indruk!

En het leukste is, je kunt het resultaat van dit creatieve projectje ook vastleggen door de gemengde kleurtjes op de template te verven. Zo hou je een mooi kunstwerkje over aan dit verrassende experiment, hoe tof is dat!

Download de template hier!

Tip 3: oefen meer kleuren

Merk je dat je kleintje geïnteresseerd is in kleuren? Dan kun je natuurlijk nog veel meer leuks doen om dit te stimuleren. Een aantal ideeën hiervoor zijn:

  • Je kunt het mengen van kleuren natuurlijk zo ver uitbreiden als je wilt. Zo zijn pasteltinten bijvoorbeeld ook simpel te mengen door wit toe te voegen aan de kleuren die jullie samen voor de template gemengd hebben. Je zult merken dat de kleur dan een stuk lichter wordt. En  hoe meer kleuren, hoe meer plezier 😉

  • Als vervolg op het bovenstaande idee: maak samen een mooie waaier van één kleur. Van donker naar licht. Wauw! Er zijn eigenlijk zoveel verschillende soorten van slechts én kleur. 

  • Klaar voor een uitdaging? Lukt het jouw kleine kunstenaar om vanuit de primaire kleuren een volledige regenboog te schilderen? Jij weet natuurlijk welke kleuren je hiervoor allemaal nodig hebt. Toch?!

Enthousiast geworden over kleuren leren?
Bestel nu onze ‘kleuren leren poster’. Naast dat deze ontzettend leuk in de kinderkamer staat kan deze poster natuurlijk ook nog meer ondersteunen om je kindje meer te leren over kleuren!

We hopen jullie zo wat inspiratie gegeven te hebben om zelf met je kleintje aan de slag te gaan en jullie samen te verwonderen over kleur! Heel veel plezier! Mocht je zelf nog leuke tips hebben over het leren van kleuren, laat ze dan vooral achter in de reacties. Zo kunnen we elkaar inspireren! En mocht je zelf aan de slag gaan met het mengen van kleuren, tag ons dan op Instagram @juulz_illustrations vinden we leuk 😉