Your Cart

Verzending 1-2 werkdagen

Gratis verzenden NL v.a. €40

Altijd een extraatje bij je bestelling

Zo bewaar je tekeningen & knutselwerkjes van je kinderen voor eeuwig!

Kinderknutselwerkjes en tekeningen zijn bijzondere herinneringen die we graag willen bewaren. Je kan het je vast nog goed herinneren, dat moment dat je een prachtige tekening of mooi knutselwerkje had gemaakt vroeger. Wat kon je daar dan trots op zijn he! Het liefst liet je aan de hele wereld zien hoe mooi jij wel niet kon kleuren. Misschien herken je datzelfde gevoel van trots ook wel terug bij je eigen kinderen. Die snoetjes als ze van school komen met een knutselwerkje dat helemaal door hen gemaakt is, zijn toch té lief! Maar je herkent vast ook dat die kleintjes hele collecties aan tekeningen mee naar huis nemen. Onwijs leuk natuurlijk maar waar laat je ze allemaal? In deze Blog geven we een aantal tips!

Tip 1: Geef ze een mooi plekje thuis

Uiteraard zijn die kleintjes trots op wat ze gemaakt hebben! Hoe leuk is het dan om de tekeningen eerst een mooi plekje in huis te geven.

– Hoe tof zou het zijn dat jouw kleintje een eigen prikbord heeft in de woonkamer. Voldoende ruimte voor bijvoorbeeld 4 tekeningen. Zo stimuleer je ook nog eens keuzes leren maken. Welke mag er vandaag blijven hangen?
– Heb jij een verzameling ultra foute koelkast magneetjes? Geef ze een ultra goed doel en klik de kunstwerkjes maar vast! Zo creëren jullie je eigen fancy koelkast.
– Opgaan in eigen fantasie. Hang het pronkstuk op in de kinderkamer. Wie weet vliegen ze mee over geverfde ranjarivieren naar chcoladebergen in dromenland.

Je kunt er alle kanten mee op. Maar let op! Voor je het weet heb je zo’n voorraad aan tekeningen dat je de hele woonkamer mee kunt behangen 😉 En dan?

Tip 2: Zoek samen de tekeningen uit

Hoe voorkom je dat je woonkamer langzaam veranderd in een museum van alle tekeningen van de kinderen (stiekem ook best leuk trouwens;)? Eens in de zoveel tijd kun je samen met je kleintjes door alle gemaakte knutselwerkjes gaan. Helaas kun je niet alles bewaren. Kijk samen met je kind welke tekeningen echt bewaard moeten blijven. Denk aan een tekening voor een speciale gebeurtenis, een tekening waar ze zelf trots op zijn of eentje die gewoon heel mooi is. Leg uit dat je niet alles kunt bewaren en dat er ook weer ruimte gemaakt moet worden voor nieuwe mooie knutselwerkjes. Juist door ze te betrekken bij de wisseling van hun eigen creaties voorkom je teleurstelling van eventueel verdwijnende (lees stiekem weggegooide) tekeningen. (We zijn er allemaal wel eens schuldig aan of niet?;) Daarnaast zien de kleine kunstenaars zelf hoeveel moois ze allemaal maken waar ze hoe dan ook blij van worden. Een win-win situatie dus!

Tip 3: Juul(z) doet het op haar eigen manier!

Zeg nou zelf, hoe tof is het als je alle tekeningen en knutselwerkjes waar je zo trots op bent in één ‘boek’ hebt gebundeld! Ook leuk als de Opa’s en Oma’s langs komen. Zo kunnen je kinderen zelf laten zien wat voor moois ze allemaal gemaakt hebben!

Ook ik heb mij in het verleden schuldig gemaakt aan het clusteren van kunstzinnige creaties in inspiratieloze plastic bakken. Zonde! Dat moest anders. Toen ik Juulz begon wist ik dat ik op dit vlak de helpende hand kon worden voor vele ouders met ditzelfde probleem. Benieuwd naar mijn gekleurde oplossing? Check onderstaande link.

We hopen je wat inspiratie gegeven te hebben met deze blog! Mocht je zelf aan de slag gaan met de bewaarbundel, tag ons dan op Instagram @juulz_illustrations vinden we leuk 😉